Massages

Wat is massage?

massage-03Massage is het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezond persoon, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, in stand te houden en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar leefgewoontes weg te nemen.

Massage maakt ons bewust van hoe en waar stress zich in ons lichaam openbaart in de vorm van spanning. Deze spanning belemmert de doorbloeding van de spieren.

Het kan leiden tot vermoeidheid, een zwaar gevoel, bewegingsbeperkingen, een verminderde soepelheid van spieren en een grotere kans op overbelasting en blessures. Massage helpt deze spanning te verminderen of weg te nemen. Hierdoor stimuleer je het lichaam zichzelf te genezen.

Ik werk met een hypo-allergene massage-olie op basis van plantaardige oliën. Bevat kamille extract en vitamine E voor een optimale verzorging van de huid.

De massages die ik aanbiedt zijn:
Ontspanningsmassage
Sportmassage
Hotstonemassage
Pijnreducerende / triggerpoint massage
Bijvoorbeeld: hoofd, rug, been, bil, handen of voeten klachten.

Iedere klant is anders…

Elke massagebehandeling is gericht op de individuele wensen van de cliënt. De één vind een stevige massage lekker en de ander wilt meer aandacht op een specifieke spiergroep. Een massage hoort als prettig te worden ervaren het is dus belangrijk dat je tijdens de behandeling mondeling aangeeft als het onprettig aanvoelt. Tijdens de behandeling zal ik ook om feedback vragen. Je bepaalt welke druk voor jou aangenaam is. Om een zo goed mogelijke ervaring te bewerkstelligen en het doel te bereiken dat je wenst.

Welke reacties kun je verwachten van je lichaam?

Tijdens een behandeling treedt altijd een reactie op. Vaak in de vorm als geeuwen/slaperigheid, warme bloedstroming naar de voeten of hoofd maar ook opkomende emotie kan voorkomen als reactie.

Na de behandeling treedt de zogenaamde “na-reactie” op. Dit kan bijvoorbeeld een verhoogde gevoeligheid of een ietwat beurs gevoel zijn. Deze reactie is acceptabel wanneer het niet langer aanhoudt dan 24 uur. Naast bovengenoemde reacties kunnen er gevoelens van loomte, slaap en warme, tintelende gevoel van de huid, handen of voeten optreden. Dit zijn zeer positieve reacties. Het betekent dat er goed op de massage wordt gereageerd.

Het is belangrijk om voor en na een massage veel te drinken (uitgezonderd cafeïne of alcohol houdende dranken) om de afvoer van de afvalstoffen te vergemakkelijken. Dit ook ter voorkoming van eventuele hoofdpijn.

Ieder persoon is uniek dus ook de reactie varieert per persoon. Een reactie geeft aan dat herstel van het lichaam is begonnen!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.